Sunday, June 8, 2014

:: Malaysia Cha bor ::





i like this word... "shen me" ya... cute ada jak.

yes, aku minat okay dengan korea tok

aku suka juak dengannya tok.



lirik di dibah



別再說 Anyong Anyong Hasayyo
Bie zai shuo Anyong Anyong Hasayyo
我來自 JB 靠近 Singapore
Wo lai zi JB kao jin Singapore
別再說 Kamsa Hami ta 什麼?
Bie zai shuo Kamsa Hami ta shen ma?
我是 Malaysia 的查某
Wo shi Malaysia de cha bor

**
我明白 Kimchi Kimchi 好吃唷
Wo ming bai Kimchi Kimchi hao chi yo
但我比較愛 Cendol Keropok
Dan wo bi jiao ai Cendol Keropok
我只會 Angmo 華語 Melayu
Wo zhi hui Angmo hua yu Melayu
請別再說 Me from 韓國
Qing bie zai shuo Me from han guo
我是 Malaysia 的查某
Wo shi Malaysia de cha bor

***
感謝你每天每天沒天每夜地 Follow
Gan xie ni mei tian mei tian mei tian mei ye de Follow
雖然你每天每天沒天每夜在說我
Sui ran ni mei tian mei tian mei tian mei ye zai shuo wo
我的臉我的鼻子下巴眼睛我的酒窩
Wo de lian wo de bi zi xia ba yan jing wo de jiu wo
全都是假的假的包括耳朵
Quan dou shi jia de jia de bao gua er duo

****
求求你 Oppa oppa oppa oppa 別煩我
Qiu qiu ni Oppa oppa oppa oppa bie fan wo
都已經說了說了說了不能再聯絡
Dou yi jing shuo le shuo le shuo le bu neng zai lian luo
你問我爸爸媽媽哥哥姐姐別再問我
Ni wen wo ba ba ma ma ge ge jie jie bie zai wen wo
韓劇裡都是假的別看太多
Han ju li dou shi jia de bie kan tai duo

Repeat *

Arirang Arirang Arariyo
Arirang Gogaero Neomeoganda

Repeat ***

Repeat ****

Repeat **

我的名字叫 四葉草
Wo de ming zi jiao shi ye cao
Anyong Hasayyo

Wednesday, May 28, 2014

:: its been a while kan.. ::


assalammualaikum


boleh tak i just want to share gambo jer? 
Boleh kan...

Well.. below is my bunga melur photo. 
wiw. at this time kan..
seriously...
my car porch is very wangi..


Below is other type of Melur as well.




My Peach Rose. 
One of my fav flower



Friday, March 21, 2014

:: Random Photos From My Garden ::

assalammualaikum

before i start, lets pray for MH370.


okay. how are you? alhamdulillah me and my girl sihat walafiat. I am buzy lately with my own schedule. Mana with my work load yang semakin banyak, mana with all the travelling. aiyak. and my dearest cik chee dah school and she only want to do her homework with her mummy.

and the mummy lak kena buat her own homework. How?

well.. my gardening activity semua kena hold for a while. yang ada cuma yang ada dalam pot jer.
kat kuching kejap panas and kejap hujan. last month memang tak der hujan  for 2 - 3 weeks.
so i share the photo yang i capture from my new phone. :D
enjoy.

 This is a one of the cactus species and ada banyak anak. so.. kalau ada sapa2 yang nak. can PM me. :D 




 My Bunga Talang from ana. :D 

my sun flower in the pot. dont ask why. :D

that's all for now.


Friday, December 20, 2013

Monday, December 16, 2013

:: Bunga Gardenia ::

assalammualaikum

Sekarang ni memang musim hujan kan.
cik tuan tanah nak bercucuk tanam pun kena fikir 10 ribu kali.
hrmm.. tak per la..
tunggu hujan tu reda la skit.
bagi tempat yang kena banjir tu.
jagalah kesihatan dan perhatikan anak-anak kay.

nak kongsi gambar Bunga gardenia yang berbunga mekar...
yang ni dah banyak kali berbunga. Harum jer.
enjoys...






Wednesday, December 4, 2013

:: Kacang Botol lagi ::

salaam

ari tu cik tuan tanah ada tanam kacang botor kan.
lama gak dia tak berbunga..
until one day tu cik tuan tanah letak banyak baja..
baru lah nampak bunga nyer...
and now dah termakan dah sebab terlalu banyak sangat bunga and buah nya..
and yang paling happy adalah mak lah.
sebab stok sayur tak pernah habis. :D
so. nak share lah gambar kat bawah.
annyeong.





Tuesday, December 3, 2013

Daun Ubi Kayu Yang KerinTing ::


assalammualaikum

nak share gambar ni. Gambar daun ubi kayu yang kerinting. :D
my friend yang sama kerja bagi batang kayu ubi and suruh saya cuba tanam.
and then bila dah tumbuh sehat walafiat tu kan..
memang suka sangat sebab ianya curly.

and daun memang sedap.
my dad and my mum memang suka sangat tgh daun ubi ni,
lain dari yang lain kata nya.

itu jer yang nak sharekan. :D

daaa...